Alla inlägg under april 2009

Av Ann-Christin Rombin - 19 april 2009 08:49

Halmulet
+ 2 grader kl 8:00
Så var det dax för den rödrosa att slå ut sina kronblad. Min första tanke var, Jasså hade jag en sådan här oxå. För jag väntade mig en rosa med gult i mitten men detta är alltså vad jag fick i dag. Ja hon står väl och trycker någon stans damen med gult i gapet oxå :-))

ANNONS
Av Ann-Christin Rombin - 18 april 2009 18:45

Sol

+2,8 Kl 18:50
En lång skön promenad på morgonen med hundarna på skoterspåret. Efter en natt med rykande snöstorm och kallt så var skoterspåret som en cykelväg. Ja om man bortser från alla ställen där jag trampat i genom under det få varma dagar hitentills i vår. Hundarna sprang i vild kariär över skaren och solen började skina och värma. Vi var ute redan kl 9:00 på vår första sväng. Sedan bara det av in till Umeå för att köpa någon nippel till vår utomhuskran som Kenneth drog sönder i veckan som var. Samtidigt blev det ju en sväng in på matvaruaffären och där bunkrades det upp både för tvåbentta och fyrbenta filurer. Nu överlever vi en vecka till mao :-) Sedan allt var uppackat och jag pustat en stund tog vi vår eftermiddagspromenad. Samma skoterspår men nu var det som att gå på glas. Trots att det har varit en ganska sval dag hade solen tärt på skaren och man viste inte från steg till steg om det skulle bära eller brista. Den prommenad som tog 45 minuter tog alltså dryga timmen denna gång. Men ingen klagade för det. Hundarna skuttade och lekte och jag, ja jag klagade när jag kom hem för härreligen så man får ont i ryggen av att gå och vänta på att marken sak ge vika. Nu slår snart min röda Streptocarpus ut så jag hoppas att jag får bjuda på den i morgon eller kanske på måndag.

ANNONS
Av Ann-Christin Rombin - 17 april 2009 09:02

Halvmulet
+ 4,0 grader kl 9:00
I dag morgon var det dax för den blå streptocarpusen att slå ut sina kronblad. Nu står dom på tur en efter en. Knopparna sväller och små stänglar med blyga knoppar sticker upp i alla krukor. Ja här hos mig får vårtecknen bli blommor i krukor ett litet tag till, men snart börjar krokusen att röra på sig och det ser jag fram mot. Nu är det strax dax för morgonpromenaden.

Av Ann-Christin Rombin - 16 april 2009 15:07

Lätt snöfall
+2,1 grader kl 10:10
I dag har våren gjort tvärnit och stannat upp. Det är gråmulet och kallt. Ett lätt snöfall gör att vägen är slipprigare  än vad vårsolen någonsin lyckats göra den till hitils i år.  Hundarna blir aldeles leriga efter bara ett par meter. Men vi går på i lagom takt och styr stegen hem till min mor Gun-Brith på en kopp the. Hem till mamma är det bara ca en kilometer men i detta snåla väder käns det längre än så. Två smutsiga hundar kanske inte är drömmen att få in på köksgolvet men hon är en tollerant mor som öppnar sin dörr för oss och välkomnar både tvåbenta och fyrbenta filurer.  Nu hoppas vi bara på lite mer av vårsolens sköna strålar så vi får njuta av lite längre promenad i morgon. Nu är det dax för eftermiddagens tur och den lär inte bli längre är jag rädd för det är rejält grinigt i Norum i dag.

Av Ann-Christin Rombin - 16 april 2009 09:44

Mailis i Köping delar ut ett award till alla goa vänner i Målarboden. Jag niger djupt och tackar för den fina utmårkelsen.
Besök gärna Mailis och hennes blogg på http://kopings-mailis.bloggagratis.se/
Mailis tycker om att göra andra glada så här hittar du mycke skoj, men även bitar ur livets allvar. Men framför allt får du ta del av Mailis hjärtevärme.

Av Ann-Christin Rombin - 16 april 2009 08:58

 Gråmulet
+ 0,1 grader kl 8:10
När jag kom ut i köket i dag på morgonen så såg jag att min dubbla streptocarpus hade väcklat ut hela kjolen. Hon stod där och var så söt i kontrast mot gråvädret som försökte tränga sig på bakom fönsterrutan.

Av Ann-Christin Rombin - 15 april 2009 11:53

Sol
Pluss 4,1 grader i skuggan 10:10
Det borde alltså gå att ta en promenad efter skoterspåret i dag oxå. Jag plockar fram kopplen och kopplar upp mina söta nosar så ger vi oss i väg mot skogen och skoterspåret. Det går bara fint att gå längs själva spåret men vid sidan om så brister skaren. Nico och Riki springer och busar. Stundtals så brister skaren även under hundarna och Nico ser så förvånad ut. Va är det sant är inte det vita här uppe i norr fast mark längre? Vi går glatt på i ganska rask takt. Men plötsligt får Nico stifta bekantskap med naturens förgänglighet. han springer på i god takt och så försvinner bara marken under honom. Han blir stående som en isstod rakt i ett lerigt dydike. Han vågar inte själv ta sats och kravla sig upp. Jag måste alltså försöka att lyfta upp honom ur lervällingen. På alla fyra börjar jag min färd. Tack och lov är det ingen lång mastur jag ska ut på, men ganska snart inser jag att den blir nog så tuff. Skaren håller ganska fint fram till diket och jag får ett stadigt tag om hunden och lyckas lyfta honom rakt upp. Han skakar glatt av sig och skuttar vidare på sina små skitiga ben och med rövesa droppande ur pälsen. Jag ska nu ta mig tillbaka till skoterspåret och fast mark. Det är bara det att nu är skaren lätt upprörd av tyngden som min lekamen har lagt ner på den så den ger efter i stora tunga suckar. Jag är ganska blöt om knäna och trött i armarna när jag kommer upp,på relativt fast mark. Men Nico han är hur oberörd som helst. Han tycker inte ens att han luktar illa utan verkar tycka att detta är rena rosenträdgårdsdoften. Men jag har en annan uppfattning så nu blir det en liten stund i badrummet med nämd kille.

Av Ann-Christin Rombin - 14 april 2009 23:21

Nu får man gå ut tidigt på morgonen om man vill att skoterspåret ska bära. I går töade det så det skvalade. Bäckarna börjar vattenfyllas och det porlar och kvillrar i bäckar och snart är det äntligen vår efter en lång seg vinter.

Tidigare månad - Senare månad
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se