Alla inlägg under maj 2009

Av Ann-Christin Rombin - 2 maj 2009 10:37

Sol
+ 11,8 kl 10:37
Vi blev tvugna ta med matte på en liten cykeltur redan kl 9:30 i dag. Man måste ju hålla i gång kärringen så hon inte blir så stel. Men hon var lite seg att få upp ur sängen. Gnällde om leder och annat som hon brukar på morgonen. Man får ligga i för att få henne upp vissa dagar. Men som tur är så har jag ju lilebror numera. Medan han pussar på henne kan jag ju passa på att trampa runt lite och krypa in under täcket och släppa in lite kall luft. Så tänker jag inte nämna vilka dofter jag släpper loss då. Nej det talar vi tyst om. När hon väl behagade komma upp skulle hon ju oja sig och voja sig över de vita krokusarna som behagad stticka upp sina nyllen ur jorden. Va är det med det? Dom kommer ju varje år. Dessutom brukar ju katten liks rulla rut  och bryta av dom så den glädjen brukar ju inte vara allt för länge. Dumma, dumma matte. Plantera blommor där kisse vill ligga och gona sig i solen. Ja människor begriper inte så speciellt mycket som dom tycks tro. Nu bar det i alla fall i väg på cykeltur i anständig tid i dag och när vi väl kommit en bit och jag och lillebror hittat ett ställe som doftade ljuvligt då. Ja då ska ni veta att matte fick upp farten. Puts veck var hon bara. Jag ska bita hål på decken på cykeln för nu är hon ju helt omöjlig hålla koll på. Men ett par meter bort hittade vi cykeln. Parkerad snyggt och prydligt. Men ingen matte. Hum......... Ja dum är hon oxå. Trodde att hon kunde gömma sig för oss. Vi som har riktiga nosar hittade väl henne lätt som en plätt. Eller rättare jag. För Nico det puckot bara fjantade runt och följde mig i hälarna. Allt jobb gjorde jag. Han bara hänge på han. Tror ni hon nöjde sig med det? Tror ni hon insåg sina tilkortakommanden? Icke. Dumma människa. Hon gjorde på samma sätt tre gånger och alla tre gångerna hittade jag  naturligtvis i gänn henne. Och Nico tog åt sig äran. Typiskt småbröder alltså.  Men OK vill hon leka denna lek så. Ja man får ju ställa upp för en nöjd och glad matte är en bra matte.

ANNONS
Av Ann-Christin Rombin - 1 maj 2009 18:30

Sol

+22,1 grader Kl 18:03

Först skulle dom ut på en skogsprommenad matte och husse. Vi var ju naturligtvis tvungna att hänga på så dom inte skulle gå vilse. Solen sken och det var inte så varmt då som det är nu på kvällskvisten. Vi gick ut över ängarna och korsade vägen. Matte tjatar om sitt bakom, stanna och gå . Presis som om vi inget begrep själva. Men Vi gjorde som hon sa för då blir hon ju så glad. Sedan kosan upp mot sommarstugenvägen och stigen tvärs genom skogen. Korsar en ny sommarstugeväg och matte tjatar sitt bakom, stanna och gå. ´Vi uppför oss exemplariskt. Husse måste ju få se att vi kan oxå denna gång. Dum är hon. Hur ofta kommer det en bil här?? En gång om dagen kanske om man har tur och ändå ska hon hålla på. Vid nästa stugväg kopplas Nico upp för den ska vi gå en bra bit. Lillebror är ju lite odygdig och måste lära sig lite än innan han får gå lös efter vägar säger matte. Hum hon är korkad. Inte en bil på hela tiden så varför då?? Bara för att hon ska bestämma eller? Japp så är det nog. Sedan en lång tur ut över åkern och så var vi hemma. Trodde jag skulle få pusta men se icke. Dom hittar på att vi ska ut till Vuttingen som är vårt sommarställe. Ett gammalt fiskeläger som matte har fått i arv efter sin farfar. Jag älskar att vara där. Sten och sten och bara sten. Svanar och änder och så får man vara lös. Vi hade en jätteskön stund på Vuttingen. Vi grillade korv och det är gott. Lillebror det puckot äter rå korv. Men jag vill ha den grillad. Det är gott Rå korv kan han få äta om han vill den glupskingen. Efter ett par timmar var matte och husse och småmattarna och lillmattes pokvän less. Hum hur kan människor vara funtade. Less på att kliva på stenar och hoppar runt i solen. Dom är inte kloka. Så ja då stuvades vi in i bilen och hem bar det. Lata var dom oxå och köpte pitza. Ingen riktig mat som i går. Då åt dom köttfärs och då steker alltid husse massor åt oss. Mus. Men i dag blev det vanlig gammal burkmat för mig och brorsan. Ja det var dagens äventyr det. Ha det så gott hälsar Riki och lillebror Nico.
Skrivet av matte A-C

ANNONS
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se